Ett flertal företag har i år bestämt sig för att skippa julklapparna till de anställda och istället satsat på att ge bort pengarna till bättre behövande. SIA är ett av företagen som gjort detta.

674253-hands-of-the-old-woman

När man jobbar på ett företag är det vanligt att få en julklapp av företaget innan julledigheterna. Det kan handla om allt från ett presentkort, till en inredningspryl eller det som samma år blivit utsett till årets julklapp. Oavsett vad man får av företaget, kan nog de flesta enas om att det mer är en fin gest än en gåva som man faktiskt vill ha. Många skulle nog även skriva under på att de utan problem skulle kunna avstå från att få den här julklappen.

Skänker 50 000 kronor

Detta är precis vad SIA-glass anställda har valt att göra i år, enligt Expressen. Företaget väljer istället att skänka de pengar som man skulle betala de anställdas julklappar med, till flyktningar på den grekiska ön Lesbos. Man hoppas genom att ge pengarna att det ska inspirera andra till att göra samma sak och att pengarna kan komma till mycket bättre nytta än hos de anställda.  Den summa som företaget kan skänka på grund av det är initiativet är på 50 000 kronor och det här blir inte första gången som SIA skänker pengar till behövande. När det kommer till hur de anställda reagerat på det här beslutet säger SIA:s vd att alla varit väldigt positiva och tycker att det känns bra att de kan göra en skillnad med de skänkta pengarna.

Ge bort hjälp

Just att ge bort pengar till välgörenhet i julklapp har blivit väldigt populärt de senaste åren. Flera olika organisationer har gjort olika typer av initiativ i juletider och i några år har man exempelvis kunnat ge bort en get till ett utsatt land som julklapp till sina nära och kära. Man har även kunnat köpt sjukvårdskit i julklapp som sedan skickat till olika katastrofs- och krigsplatser. Den här typen av julklapp har gått väldigt bra och den är faktiskt helt perfekt när man behöver komma på en klapp att ge till någon som redan har det mesta. Då kan man ge bort till någon som verkligen behöver det i mottagarens ställe.