Mobilen är ju numera i var mans hand och det nästan hela tiden. Läsa nyheter, uppdatera sig på sociala medier, spela spel eller titta på film som tidsfördriv. Eller på jobbet för att söka fakta, kolla e-post och använda bank-ID för myndighetskontakter eller digital signering på jobbet. Alltid är det något mobilen behövs till för dagens digitala liv på nätet.

Med allt större skärmar ställs det stora krav på batteriet, men även om de blivit bättre räcker de ju inte hur långt som helst och det kan behövas extra mobilladdare för akuta situationer på resan, under helgerna eller i bilen. De flesta laddar kanske mobilen på natten och då och då skrivs det om laddare som börjat brinna eller batterier som blivit överhettade. Extra laddare för olika mobiler finns på Phonelife där du lätt beställer det du behöver. Använd originalladdare och CE-märkta produkter för att vara på säkra sidan och dra gärna ur laddaren när den inte används.

Snabbladdning

Snabbladdning kan rädda situationen om du upptäcker att mobilen är urladdad vid fel tillfälle. Men ett mycket bättre sätt är att se till att du har flera extra mobilladdare och att de finns på olika ställen. Kanske en i bilen, en i fickan och en i resväskan. Då riskerar du inte att bli utan.

Utökade möjligheter

Välj en kraftfull laddare som verkligen orkar ladda fullt på kort tid i första hand. Det sparar mycket tid. Har du flera olika enheter är det jättesmart att ha en laddare med flera urtag så du kan ladda allt samtidigt även om det bara finns ett enstaka eluttag till hands. Låt en laddare sitta permanent i bilen också så är det bara att plugga in mobilen innan du kör iväg. Tänk också på att sladdarna måste vara felfria för att inte glappa och förlänga laddningstiden. Snart kanske det blir vanligt med trådlös laddning i bilen men dit är det en bit kvar.

Tänk också på barnen och skaffa gärna en rejäl powerbank så de kan ladda sina mobiler när de vill vare sig de är ute på språng eller sitter i baksätet. Och glöm för all del inte en extra laddsladd till powerbanken, annars gör den inte mycket nytta när den laddat ur.