Det är mycket som ska klaffa under jul och nyår, inte minst om hela släkten ska resa iväg. För att minska risken för stress är det värdefullt att ta tag i praktiska saker långt innan jul som att boka hotellrum och bord på restauranger. Att planera resan till Sundsvall är också värt att göra tidigt.

Om du och din släkt har kommit överens om att fira jul i Sundsvall finns det några bra tips att ta med dig för att göra vistelsen bra. Bland annat är det fördelaktigt att boka hotellrum redan nu. Under julen är det oftast fler som bokar hotell och för att alla ska få ett rum på samma hotell är det bästa att försöka boka omgående. Ju fler ni är desto viktigare är det att boka tidigt. Ett tips är hotel Knaust i Sundsvall som har olika rum till förfogande. Hotellet ligger väldigt centralt och erbjuder imponerande miljöer. Byggnaden är från 1891 och känd för sin vackra marmortrappa och fantastiska spegelsal.

Planera jul- och nyårshelgen i tid

Eftersom många reser till Sundsvall under jul och nyår blir restauranger snabbt fullbokade. För att försäkra dig om att hela släkten kan äta tillsammans kan du samtidigt som hotellet bokas även boka bord för både jul och nyår. Tänk på att vissa restauranger kan vara stängda under jul- och nyårshelgen. Menyerna kan även ändras. Något annat som snabbt går åt är tåg- och flygbiljetter. Om du inte har planerat att åka bil till Sundsvall bör du boka biljett snarast. Förra året blev det biljettkaos hos SJ, vänta därför inte för länge.

Sundsvall är en mysig julstad

Sundsvall är en julstad som har något för alla. Det är möjligt att kombinera juliga stadsupplevelser med trevliga aktiviteter i naturen. Julen är en högtid för gemenskap, men för många innebär det mycket press och stress. Prata gärna med din släkt innan jul om förväntningar, julklappar och mat. Det kan minska julstressen mycket och förebygga familjegräl.

Tips för en fröjdefull jul:

  • Sänk förväntningarna på hur julen ska vara.
  • Acceptera släkten som den är.
  • Fokusera på gemenskap och glädje.
  • Välj dina strider.