Visst förknippas julen ofta med glädje och värme, men tyvärr även med stress. Många vill fira den perfekta julen med god mat, vackert pynt och fina presenter, något som tyvärr sätter press. Här kan du läsa om hur du blir av med stressmomentet som det innebär att handla all julmat.

Säkert har du någon gång varit med om att springa svettig mellan butikens hyllor för att få tag på allt som behövs för julbordet. Med en färdigpackad matkasse blir den stressen ett minne blott. Du får istället bekvämt hem allt du behöver till din dörr och kan laga maten i lugn och ro.

”Att besöka mataffären mitt i julstressen är en dålig idé.”

En matkasse minskar både stress och smittspridning

År 2020 är ett speciellt år med tanke på pandemin som råder. Regeringen har infört hårdare restriktioner, något du kan läsa mer om här. De innebär bland annat att du ska undvika att röra dig bland människor utanför ditt hushåll. Att besöka mataffären mitt i julstressen är en dålig idé. Då kan det vara perfekt att beställa en matkasse istället. Det finns dessutom speciella matkassar som innehåller både varor och recept så att du kan laga maten i lugn och ro. I Västerbottens kuriren kan du läsa mer om vilka åtgärder olika handlare tar till för att kunna bedriva en säker julhandel.

Bestäm innehållet i kassen själv

Många föredrar de färdigpackade kassarna med tillhörande recept, men om du vill bestämma innehållet i kassen själv kan du även handla de varor du vill online och få matkassen levererad hem. Det har blivit en alltmer populär företeelse, speciellt nu under coronatider. Om du har favoriter som absolut måste finnas på julbordet är det ett bra alternativ.