Som vi tidigare skrivit har årets julklapp nu blivit utsedd, och det blev det så kallade ”aktivitetsbandet”. Aktivitetsbandet är alltså ett band som gör det lättare att vara hälsosam och som hjälper en att bli medveten om sin fysiska ohälsa. Bandet mäter sin hälsa och du kan även använda det för att dela din statistik på sociala medier. Kul, absolut – men man kan nog ifrågasätta hur glad en blir när man sitter där i soffan full av julmat och med de extrakilon som julen kommer med, vill man då verkligen kolla hur ens kropp mår? Nåväl, nu blev det årets julklapp och det är säker flera som kommer att bli glada för sin present.

Årets julklapp 2011 är fortfarande aktuell
Matkasse paprikor

Det är alltid intressant att se vad som blir årets julklapp och en klar favorit, som fortfarande är mycket aktuell, är årets julklapp 2011: att få en matkasse hem. Svenska Dagbladet skrev då om årets julklapp, och rapporterade att en av anledningarna till att matkassen var så populär var att ”vi kommer bor från falukorvsträsket”. Mycket kul och säkerligen även ganska sant. En rolig idé kan ju vara att köpa en matkasse och ett aktivitetsband till en familj i julklapp. På så vis får de även en trevlig uppmaning till att börja leva bättre.  En av de mest omtyckta, och även den som är kändast, är Linas Matkasse. Om den kan vara intressant att ge bort hittar ni mer information om den här: www.matkasseguiden.se/kop-linas-matkasse/

Att gräva i tidigare ”årets julklappar” kan faktiskt vara en bra idé för att hitta inspiration till julklappsköpet. Vi har också tagit fram några tips – samtliga tagna från Dagens Nyheters lista över tidigare julklappar, och riktat dessa till specifika familjemedlemmar och vänner:

  • Till mamma: Videokameran (1989, nåväl numera kanske det snarare är en selfie-stick. Tiderna förändras)
  • Till Pappa: Ett pokerset (2005)
  • Till Syster:  En upplevelse (2008, fortfarande mycket uppskattat)
  • Till Bror: Dvd-spelaren (2000, numera kanske mer specifikt en Apple-tv eller ett netflix-konto?)
  • Till pojkvän: TV-spelet (1992, fortfarande aktuellt fast det numera handlar om spel till Xbox eller Playstation)
  • Till flickvän: En doft (1993, parfym är aldrig fel till sin käraste)
  • Till hela familjen: Den platta TV:n (2004, numera känt som helt enkelt ”platt tv:n”)