Innan jul spådde vi, och även många andra, att det var aktivitetsarmbandet som skulle ta första plats vad gäller årets julklapp. Nu när julen har passerat och vi har facit i hand, kan vi se att så blev inte fallet.

Här är anledningen till att aktivitetsarmbandet var den mest troliga kandidaten:

“Vi har tagit fasta på två trender. Dels den ihållande hälsotrenden där allt fler konsumenter blir medvetna om sambandet mellan hälsa och aktivitet, dels uppkopplingstrenden där vi gärna delar med oss av vår vardag.”

Det är Carin Blom som uttalar sig, och mer om spekulationerna kring årets julklapp från 2014 kan du läsa om i  detta inlägg.

Men hur blev det då? I en artikel från Sveriges Radio, visar man att det inte riktigt var aktivitetsarmbandet som hamnade i topp. Det var istället selfiepinnen som armbågade sig fram till toppen. För er som, mot förmodan, inte  vet vad en selfiepinne kan det enkelt förklaras som ett sorts enbent kamerastativ som du kan ha din mobiltelefon på och med det ta selfies utan att behöva ha kameran så nära ansiktet. Dessutom är den lätt att använda när man ska ta en gruppbild. En absolut mycket praktisk sak som helt klart förtjänat sin plats på toppen. Utöver selfipinnen var även massage någonting som många fick, tillsammans med mobiltelefoner och surfplattor.

hipster selfie
Tänk om han bara haft en selfiestick.

Vad blir årets julklapp 2015?

Nu är det spännande att se vad nästa år kommer att ge. Nog är det 343 dagar kvar tills julafton, men ändå – det är aldrig för tidigt för att börja spekulera om vad årets julklapp blir. Om man ser tillbaka så följer ju julklappen trenderna, och för i år spås det ekologiska och närodlade ta ännu större plats. Kanske blir det en en matlagningskurs som blir årets julklapp? Inte omöjligt. Om så – kom ihåg var ni hörde det först!