????????????????????????????????????????
Nästan lika roligt som det är att ge och få julklappar är det att sitta och klura ut vilken pryl som kommer bli årets pryl som många, många människor kommer att inhandla. 

Vi lever i ett konsumtionssamhälle som går ut på att få det bättre och bättre, och vi lever även i ett samhälle där vi älskar att spela och betta om saker. Då man lätt slå ihop sina smarta tankar och räkna ut att julen som högtid är årets bästa då vi får konsumera som bara den, vi beräknas att handla i december för 68 miljoner kronor. Detta blir ett snitt på ungefär 1400 kronor var, och många är vi som kommer att handla för mer. När det kommer till årets julklapp säger Carin Blom på HUI följande:

”Vi har tagit fasta på två trender. Dels den ihållande hälsotrenden där allt fler konsumenter blir medvetna om sambandet mellan hälsa och aktivitet, dels uppkopplingstrenden där vi gärna delar med oss av vår vardag.” (läs mer)

Vad som är roligt är när man ser till oddsen så var det kaffekapselmaskinen som spåddes bli den stora vinnaren, men vann var armbandet med sin 10 gånger vinsten. En annan populär present är champagne eller whiskey som alltid går hem. Att ge bort en god dryck är en present som man vet kommer komma till användning och som fungerar utmärkt om man inte står så nära varandra eller bara vill ge en fin gest.