När julen står för dörren är det många som går i mystankar och funderar på hur de ska dekorera sina hem. Något av det bästa med juldekorationer är att du kan göra många av dem själv. Men vilka sorts dekorationer kan du ha och vilka är vanliga?

Eftersom maten och dukningen hör till några av de mest vanliga dekorationer under julen, så är det också där du brukar lägga ned mycket tid och energi på bordsplaceringar, dukningsdekorationer och annat kul som gör att det ser juligt ut. På Calligraphen kan du hitta färdiga servetter och kort samt annat fint att sätta på julbordet.

julpyntFå världens finaste julbord

Vad ska du då ha på ditt julbord utöver bordsplaceringskort för att höja julstämningen? Julpynt kan du sällan få för mycket av under julen, så slå på stort om än i sobert utförande.

  • Kransar. Det är till exempel mycket vackert med kransar att lägga på bordet. I dem kan du ha olika skålar med mat eller ställa en ljusstake så att det blir extra piffigt.
  • Bilder. Varför inte göra ditt julbord lite mer personligt genom att ta en massa fina bilder på gästerna från andra tillfällen och sprid ut bilderna på bordet eller lägg på tallrikarna?
  • Arrangemang med torkade citrusfrukter. Det brukar höra julen till att hänga upp torkad frukt eller lägga det i olika arrangemang. Gör små pyntade ljusstakar eller girlanger på duken med torkade citrusfrukter, som dessutom sprider en fräsch juldoft.

Ta vara på naturens resurser och pynta entrén

Det är alltid trevligt för både de boende och dina gäster om de kommer in i ett jullikt hem redan när de stiger över tröskeln. Därför är entrén en plats att smycka på ett julfint sätt, något av det viktigaste. Häng upp kransar, ta in kvistar på väggen och häng en liten mistel vid ingången.

Ett tips är att ta en stadig gren och smycka med små tallristofsar som du sätter sidenband runt. På grenen hänger du sedan stickade strumpor att kanske lägga någon gåva i för gästerna när du får besök; något de senare kan ta med hem. Det kommer garanterat att uppskattas.