90472-adventsgesteck-17Enligt en artikel i GP är julens solresor både snart slutsålda och de personer som hunnit boka i god tid kommer att färdas trångt på tåg och flygplan – så ett smart kort för dem som inte hunnit boka ännu är att stanna hemma. Och visst finns det knep för att skapa rätt julstämning hemma i lägenheten eller i huset utan att resa till mormor eller tjocka släkten!

Om man haft oturen att inte hinna boka solresan nu i jul ska man inte hänga läpp, med lite mysig inomhusbelysning, pepparkakor och värmeljus kan man snabbt fixa en skön julstämning hemma i vardagsrummet! Men bara för att man ska stanna hemma utan släkt och vänner på besök så ska man inte slarva, framförallt inte med julstädningen. I jnytt skriver man till exempel om de platser där man oftast missar att dra några drag med trasan under julstädningen: nämligen lysknappar, dörrhandtag och fläktar. Ett smart tips är därför att städa ordentligt i alla skrymslen och vrår innan man sätter igång med att skapa stämningen – för visst kan man försöka göra det mysig, men med dammråttor i hörnen är det lätt att stämningen förstörs!

Hyreshus i vinterskrudSkapa julmys enkelt genom att

  • Samla inspiration – att få julkänsla i ett grått decembermörker utan varken snö eller frost kan det vara svårt att komma i rätt stämning. Ett tips är därför att ge dig ut på julmarknader och julkonserter för att verkligen supa in känslan – då blir det garanterat mycket enklare att skapa julmys!
  • Duka fram julfikat – allt som behövs för att skapa lite myskänsla hemma med julstämpel är några värmeljus, lite varm glögg och pepparkakor.
  • Laga julmat – om det är något som talar om julen så är det en härlig julskinka med senap på och några köttbullar och prinskorvar med potatis och sill. Så om du vill tjuvstarta lite är julmaten ett måste för att komma i stämning. Klicka här för att hitta julens bästa recept.
  • Inreda med rött och guld – alla har vi juldukarna undanstoppade fram tills att det är dags för julbord, men varför? Sätt upp stjärnan och adventsljusstaken i fönstret och lägg ut dukar och pynta med fat i guld och glöm inte skålen med hassel- och valnötter!