Julen är en mysig högtid som firas bäst med familj och vänner. Anordna ett fantastiskt julbord och ge bort julklappar som uppskattas av alla och som du vet kommer gå hem. 

Det är inte alltid lätt att veta vad du ska ge bort i julklapp till dina nära och kära men ett tips är att fundera på vad personen som du ska ge julklappen till faktiskt kan ha behov av eller verkligen skulle uppskatta. Var ute i god tid när du ska inhandla dina klappar för att undvika onödig stress och slipp det värsta julstöket på stan dagen innan julafton.

Vad ska du ge bort i julklapp?

julklappDet är fantastiskt att ge bort en julklapp som verkligen blir uppskattad. När du ska bestämma vad du ska köpa så finns det några kort som alltid är säkra att satsa på. Här kommer några exempel på fantastiska klappar som alla kommer att bli glada för:

  • Morgonrockar av hög kvalité är något som många kanske inte köper själva. Därför är detta en perfekt julklapp som definitivt kommer att gå hem i jul.
  • Alla uppskattar en lugn och rofylld kväll i läsfåtöljen. En fysisk bok är en önskad julklapp. Har du tur får du låna den när din vän har läst ut den.
  • Matlagningsredskap är den perfekta presenten för matälskaren. Snygga salladsbestick, vassa kockknivar och praktiska karaffer är några exempel på bra julklappar.
  • Heminredning går alltid hem. Filtar, kuddfodral och handdukar är typiska exempel på vacker heminredning som passar i klappen.

Årets julklapp

Har du själv svårt att komma på vad du ska ge i julklapp kan du följa svensk handels rekommendationer och köpa årets julklapp. Varje år är det en ny pryl som hamnar i fokus som anses representera samtiden och blir därför utsett till årets julklapp. Den senaste prylen att ha blivit utsedd är mobillådan.

Julklapparna som inte uppskattas

Det är inte alla som blir nöjda med sina julklappar och detta kan hända även dig. Får du en julklapp som inte känns som du så ska du inte misströsta, du kan då sälja det på köp-och-sälj sajter som blocket och tradera. Detta gör hundratusentals svenskar varje år.