Julen närmar sig med stormsteg och under både november och december är det fullt ös på julborden runt om i landet, men vilket julbord är värt ett besök? Är du i Stockholm under dessa månader är här några tips på fantastiska julbord i staden som du absolut inte får missa.

Planerar du en hotellvistelse i Stockholm omkring jul? Då finns det en rad olika julbord som du inte alls får missa – framförallt inte om du inte är ett stort fan av klassisk julmat. Med inspiration från Expressens artikel är här några tips på julbord med både klassiska toner och bord som är helt och hållet vegetariska, så dessa får du inte missa:

  • Det klassiska valet: Operakällan – här är tanken att man totalt ska unna sig hela åtta portioner och att man ska inleda med både hummer och löjrom för att sedan avslutas med källarens alldeles egna dessertbuffé. Självklart hittas även alla klassiska rätter såsom kall- och varmskuret samt sill och potäter. Här kan du boka bord från den 24 november och fram till julafton, alltså den 24 december, men du får räkna med att betala en slant för kalaset, på lunchen kostar julbordet 1 000 kronor och sedan 1 250 kronor på kvällen och därtill det kan tilläggas dryckespaket som kostar från 850 kronor.
  • Hermans vegetariska julbord – hittas på Söder och bjuder på vegetariska versioner av klassiker såsom Janssons vegofrestelse och grönkolssallad eller varför inte testa på lite veganska ostar efter en portion saffransris och morotslåda? Här kan man även avnjuta en rad olika delikatesser på deras dessertbuffé. Hit är du välkommen tre helger i december med start lördag den 1 december och sedan två helger framåt. Priset är även helt överkomligt med ett frånpris på 450 kronor.
  • Lyxbord på Gamla Riksarkivet – här har stjärnkockarna Niklas Ekstedt och Christian Hellberg öppnat upp för juöbord av det lyxigare slaget där det serveras allt från kalvsylta, julskinka på rapsgris och rökt kalkon till olika varianter av vegetariska rätter vid sidan av ett stort fiskbord som bjuder på exempelvis specialaren inlagd pepparrotsströmming. Här hittas såklart ett efterrättsbord och på detta serveras både saffranspannkaka och pannacotta samt den traditionella efterrätten som består av vinkokta päron med punchgrädde. Bordet öppnar den 17 november och håller öppet ända fram till 24 december med både lunch och middag. Priset för en lunch är från 495 och på eftermiddagar och kvällar är kostnaden 695 kronor, sedan på helgerna är priset 795 kronor och vill du spendera julaftonen här så är priset 895 kronor hela dagen. Man erbjuder också ett varierat dryckespaket som kostar från 245 kronor.