Att julpynta är något som många människor uppskattar, ofta mer än själva juldagarna. Baka, dekorera och inreda hör hela december månad till. Så vilka detaljer är viktigast att tänka på?

Blomsterarrangemang, julgodis, tomtar och julgardiner är kanske det som hör julen till allra främst när du börjar planera inför den 24:e. Med fina julgardiner från Rosahuset som du syr själv eller beställer färdigsydda, har du julen som i en liten ask. Men det är bra om det går som en röd tråd genom hela julpyntet så att det inte blir för pråligt eller kitschigt hemma.

 

Håll det smakfullt

Kanske har du sett att vissa hem är fullproppade med tomtar och julbockar så att folk knappt kommer fram själva. Är detta din smak så får du givetvis stå för det, men en smakfull inredning i jultider är dock trevligast att komma in i. Att dekorera med olika belysningar och levande ljus kan ibland räcka gott och väl. Ta också gärna in mer av naturen i hemmet såsom granris, kottar och lingonris. Naturdekorationer är särskilt vackert i ett stilrent och sparsmakat hem för att sätta lite extra färg på tillvaron, men på ett smakfullt sätt.

 

– Föredrar du en minimalistisk och avskalad inredningsstil, så fortsätt med det även under julen. Låt tomtarna lysa med sin frånvaro och satsa på noggrant utvalda och smakfulla detaljer, med enkla, rena linjer och diskreta kulörer som smälter in i övrig inredning.

 

Vilka färger hör julen till?

Rött, grått, guld, grönt och silver brukar förknippas med julen men att ta in alla färger i en och samma dekoration kan bli för mycket. Satsa hellre på en eller ett par färger att kombinera med, även i julgranen. Väg för och emot olika färgkombinationer genom att kika på din övriga inredning för att se vad som passar ihop med vad.