När hösten närmar sig med stormsteg är det många av oss som redan börjar fantisera om vad vi ska ge bort i julklapp. Varför inte ge bort ett pärlhalsband? Det är en tidlös klassiker som aldrig går ur mode – och alla klär i det. Skäm bort den du älskar med något så klassiskt som ett pärlsmycke.

Vi som älskar julen är alltid lite besatta av att fundera över julklappar till årets julafton. I år har det dykt upp många fina favoriter, men en sak som passar alla och som kan göras både personlig utan att du känner personen i fråga så mycket kan vara att ge bort fina pärlsmycken. De är trendiga, tidlösa och passar alla. Det är en ultimat gåva i en liten, fin ask som de allra flera skulle uppskatta! Är det halsband, armband eller något annat med pärlor som du vill ge bort? Var lekfull – eller traditionell. Med pärlor kommer man långt bara genom att gå på det klassiska.

Pärlsmycken går inte ur tiden

Detta klassiska smycke verkar aldrig bli otrendigt. Tvärtom varierar smyckestrenderna mycket år för år, men pärlsmyckena verkar på något vis stanna kvar. Pärlsmycken kan innefatta många olika smycken, inte bara halsband. Det är supertrendigt med pärlhårspännen och armband – spana in Elle-guiden här och låt dig inspireras av vad som trendar i smyckesvärlden just nu!

Det positiva med pärlsmycken är att det inte behöver vara ohyggligt dyrt. Du bör dock göra en avvägning på hur mycket budget du ska lägga på din julklapp: är det till någon alldeles extra speciell person i ditt liv kan det faktiskt löna sig med att kosta på sig ett riktigt fint pärlsmycke. En annan personlig favorit är förstås att ge bort ett bokstavshalsband, men då är risken större att du inte prickar in rätt design som när du satsar på att ge bort ett pärlsmycke.

Pärlsmycken har många fördelar:

  • De klär alla hudfärger
  • De kommer i många varianter
  • De varierar även i färg, längd och form

Glöm inte att förpackningen är minst lika viktig när du ska ge bort en julklapp. Se till att pärlsmycket kommer i en fin förpackning, så det blir sådär extra spännande att öppna presenten på julafton.