pexels-photo-219014Allt fler svenskar vill resa bort över jul. Men inte vart som helst. Vad gäller ställen som vi helst vill resa till under julen så är det varmare klimat som dominerar. Kanske är det gamla jultraditioner som håller sig vid liv på så vis att man vill åka till samma plats. Poppis är bland annat Kanarieöarna och Thailand. 

Förr så var man hemma eller så var det att fira jul i fjällen som gällde, på sin höjd. Fjällen är fortsatt poppis att bege sig till under högtiden, men de varmare breddgraderna blir allt mer poppis.

Kanarieöarna och Thailand är inte så förvånande

Två av de mest populära resmålen över jul är Kanarieöarna och Thailand. Något som kanske inte verkar så förvånande. Detta är ju resmål som är populära bland svenskarna annars också. Gran Canaria verkar ligga extra varmt om hjärtat.

Breddar vyerna

Men svenskarna har ändå börjat bredda vyerna lite mer vad gäller att resa över jul. Resmålet Miami och Florida ökar också stadigt. Med hela 20 procent har resmålet ökat i popularitet och idag finns flera direktlinjer från Sverige dit. Det går även att kombinera kryssningar dit. Om man är en familj så är Florida inte helt fel, där finns det lägenhetshotell, hus och bra vägar för att ta sig runt med bil. Även London ökar i popularitet, trots terrordåd. Kap Verde har också blivit ett populärt resmål, likaså Colombo på Sri Lanka. Men det gäller att boka sin julresa smart för att priset inte ska sväva iväg.

”Flygpriserna är högre om du reser efter 9-10 december då det är flygbolagens högsäsong. Du kan komma billigare undan om du kan resa ut tidigare i december, hemresa spelar inte så stor roll då priset baseras på utresedatum. Eller res på själva jul- eller nyårsafton då inte så många vill vara på resande fot”, säger Lina Eklund på Resia till Aftonbladet.