Att köpa julklapp till mamman eller flickvännen, är inte alltid det lättaste. Smycken som gåva är en klassiker som kanske aldrig kommer gå ur tid. Med smycken av bra kvalitet är det dessutom en julklapp som håller länge och som står sig en lång tid. Därför kan det löna sig att inte välja de billigaste smyckena, utan att satsa på kvalitet som på så sätt är prisvärd. Ett smycke är även ett bra sätt att visa uppskattning och då många inte lägger så mycket på smycken själva, ger det ofta en lyxigare känsla för mottagaren.

När du väljer att köpa smycken från Efva Attling får du inte bara en snygg design, utan även smycken som kan vara gjorda av återvunnet guld eller silver samt konfliktfria diamanter genom Kimberleyprocessen. Det gör det även till smycken med mer etik och klimatvänlighet än för en del andra smycken. Har du funderingar finns där även smyckesrådgivare online som kan hjälpa dig.

Guld, silver eller annan ädelmetall?

High angle shot of a beautiful ring and necklaces on a pink surface
A high angle shot of a beautiful ring and necklaces on a pink surface

En hint om vad personen föredrar, kan du få genom att titta på befintliga smycken, och exempelvis lägga märke till om det bara är guld eller silver som bärs. En del tycker om att blanda olika material medan många nästan alltid bär samma ädelmetall på sina smycken. Det kan givetvis även vara en fråga om ditt kostnadstak. Därutöver finns det även släta smycken eller smycken som utsmyckats lite mer med ädelstenar, pärlor eller med en text som kanske går i kärlekens anda och lämpar sig väl som julklapp till flickvännen. Kanske hittar du ett smycke med en ädelsten i mottagarens favoritfärg, eller med en form du vet faller personen i smak. Lyckas du med det, så kan smycket kännas ännu mer personligt i julklapp.

Personlig stil

Smycken kan ge uttryck för den personliga stilen, och vara mer eller mindre utmärkande. Såvida personen som ska få julklappen inte har en väldigt tydlig personlig stil, kan det vara ett säkrare kort att välja smycken som är lite mer minimalistiska eller åtminstone passar till de flesta tillfällen. Då är chansen stor att smycket kommer till användning, oavsett om det blir det mest använda vardagssmycket eller något som plockas fram vid speciella tillfällen. Smycken som alltid ska bäras, såsom en förlovningsring om du tänkt fria, ska dock passa till allt.