Visst kan det bli lite tokigt med inbjudningskorten till julfesten ibland, men sällan är det någon som lyckats med konststycket att förändra ett ord så pass som Filadelfiakyrkan lyckades göra.

”- Först fick vi lite ont i magen och det var även folk i vår kyrka som var lite bestörta. Det var en olycklig miss, men vi har gjort vad vi har kunnat. Med lite perspektiv på saker och ting så får vi väl bjuda på det, säger Filadelfiakyrkans kommunikatör Sofia Utbult” läs mer genom att klicka här.

3879337-christmas-tree-and-giftsI vanligt tal brukar Filadelfiakyrkan kärvänligt att kallas för Fillan, och det är just detta namn som kom att bli något helt annat på inbjudningskortet. Tanken var att inbjudan skulle lyda ”Jul i Fillan”. Men eftersom att typsnittet på skrivstilen som kyrkan valt att använda på sin inbjudan fick de två L:en att se ut som två stycken T, kom betydelsen att bli en helt annan – och med lite fantast är det enkelt att lista ut vad det såg ut som att det stod. Så nu i efterhand önskar kyrkan förmodligen att de valt en helt annan skrivstil, och bara pyntat med heliumballonger och julglitter som alla tidigare år. Men ingen skada skedd, enligt kyrkans kommunikationsansvarige så tror hon att Gud ler, då hon menar att han har humor och att han skulle läsa inbjudan korrekt skriver Helsingborgs Dagblad. Och det får vi sannerligen hoppas!

Ny inbjudan

Filadelfia kyrkan bytte snabbt ut sin inbjudan till en ny, men tack vare snabb spridning på nätet finns den fortfarande att beskåda. Och om du vill se den otursamma layouten på originalinbjudan kan du klicka här och se om du läser texten som den är tänkt att läsas eller ser två T istället för två L.