tomtenisse skidor prydnadEtt inte allt för dåligt tips nu när julen närmar sig hittar du i en artikel från Dagens Nyheter, med rubriken ”Byt julstress mot spa och slädtur”.

Och det är ju det som är tipset, och någonting vi rekommenderar till dig som vill fly stressen och istället njuta av ledigheten. I en annan artikel, eller kolumn för att vara extra tydlig, skriver Karin Thunberg om hur hon hellre vill ha en paus än ett aktivitetsband. Aktivtetsbandet blev ju, som många säkerligen vet årets julklapp – och det är alltså någonting hon är skeptisk mot, eftersom hon snarare söker lugn i tillvaron.

Med en jul i fjällen är båda alternativen möjliga

Att åka till Åre, Sälen eller någon annan skidort är verkligen en bra idé när det kommer till julen. Du får röra på dig, med allt från skidåkning (passa på att köpa pjäxor till längdskidåkning och andra bra skidgrejer i julklapp – så behöver du inte heller stressa över det) till promenader och samtidigt kan du slappna av framför brasan i stugan när det blir kväll. Själva julfirandet blir kanske inte lika traditionellt som vanligt, men det gör väl inte heller någonting? Istället kan hela familjen njuta av naturen och varandras sällskap – det är ju trots allt sällskapet och den trevliga stämningen som är meningen med julen. Att slappna av och glädjas.

Boka snarast möjligt

Många är det som vill åka iväg så här så det är viktigt att du är ute i god tid och eftersom det redan nu är 1:a advent kan det vara en bra idé att boka ganska snart. Sök fram olika resor och boka via internet, det brukar vara det bästa alternativet. För att komma in i rätt stämning kan ni även inspireras av Sune i Fjällen som har biopremiär den 19 december, och hoppas att er resa inte blir lika kaotisk.