I samband med jul är det många företag som börjar att planera in sina julbord och är du krögare har du antagligen fått både en och en annan förfrågan. Att hålla julbord är väldigt roligt, men visst krävs det också en hel del planering för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt. Att gå på julbord tillsammans med sitt företag är idag något som är mycket vanligt, men många företag börjar julborden redan tidigt i december. Ska du hålla i ett julbord behöver du alltså vara redo och klar långt innan julstjärnorna börjat synas i fönstren!

Det finns några saker som är extra viktiga i samband med att du anordnar ett julbord. För det första måste du se till att du har all utrustning på plats och att den är hel och välfungerande. På så sätt kommer ditt arbete att förenklas och du slipper dessutom oförutsedda situationer som att bakmaskinen går sönder dagen innan julbordet ska äga rum. Mat tillagad med bra råvaror är naturligtvis också något som du behöver se till att ha på plats och glöm inte bort vikten av en julmysig matsal. Du kan behöva skaffa fina möbler för restauranger för att få till den rätta stämningen. Se till att placera lite tända ljus i matsalen och använd dig av klassiskt julpynt för rätt ton.

Merry ChristmasPlanering är A och O

Att hålla ett julbord hemma klarar de allra flesta av, men att hålla julbord för ett helt företag är mycket klurigare. Se till att du är ute i god tid om du ska erbjuda julbord på din restaurang och se till att det mesta är klart långt innan erbjudandet läggs ut och marknadsförs. På så sätt vet du att du kommer att ha både tid och energi att städa upp eventuella situationer eller problem som kan uppstå innan, under och efter julbordet har ägt rum.

  • Se till att köksutrustningen är fungerande
  • Se till att du har tillräckligt många anställda på plats dagen för julbordet
  • Fyll på i kyl och frys så att du har alla råvaror som du behöver
  • Julpynta i god tid i matsalen och använd många levande ljus för rätt stämning