Vad blir egentligen årets julklapp? Och vad har det varit för roliga saker genom åren som vi svenskar har köpt till oss själva och till nära och kära när det vankats jul?

Det är snart november och många börjar tänka på vad de ska köpa till sina barn och partners i julklapp. På Fyndiq.se kan du under Black Friday och hela veckan shoppa billiga julklappar till alla.

Vad blir årets julklapp?

Årets julklapp är en julhandelsprognos som varje år görs av HUI research och det grundar sig i en omvärldsbevakning som pågått under ett helt år. I en artikel går det att läsa om hur denna julklappslek har pågått i snart 32 år. Från fidget spinners och tamagotchis, dvd-spelare till wokpanna, VR-glasögon och elcyklar. Vi får vänta i lite drygt tre veckor till innan HUI Research meddelar vad som utsetts till Årets julklapp, det sker nämligen den 22 november, lagom innan julrushen drar igång på riktigt. Frågan är vad det blir.

För att en produkt ska bli årets julklapp måste den vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året. Den måste också säljas i stort antal och dessutom ska den representera den tid vi lever i, enligt HUI Research som varje år utser årets julklapp – Expressen

I Café pratas det om att en specialdesignad snowracer (eller bob, som man säger i Norrland) kanske kan bli årets, i alla fall vräkigaste, julklapp. Det är en stilren variant av den klassiska snowracern, med skinnsäte och skinn även runt ratten. Metallen är helt vitfärgad och åkdonet har en riktig retrokänsla över sig.