När julen närmar sig är det dags att börja tänka på årets julklappar. Familj, vänner, medarbetare och dina husdjur; de förtjänar alla något kul i jul och det får gärna vara modernt och annorlunda. Varje år kommer det massor av nya produkter att välja bland men det går också trender från säsong till säsong som kan blåsa nytt liv i gamla saker. Ett sådant exempel är sparkstöttingen!

Om det är någon julklapp som ligger mer i tiden, både vad gäller anda och innovation, måste det ändå vara en elscooter 250w som förenar nytta med nöje. Detta färdsätt är inte bara rätt på grund av sin teknologi utan även för det ökade miljötänket. En elscooter är en modern gåva och kommer garanterat att bli uppskattad av mottagaren. Komplettera gärna med lite information om vilka regler som gäller, till exempel att det är tillåtet att använda den på cykelbanor.

Nya metoder och vanor

Allteftersom teknologin och människors livsstil förändras skapas det hela tiden nya behov och sätt att göra livet lite enklare på. Om du har en närstående som älskar att lyssna på musik kan det vara kul att ge dem en fin, trådlös högtalare som kan följa med överallt. Den som läser och tittar mycket på film kan få en ställning som låter denne placera mobilen eller surfplattan på ett bekvämt sätt var de än sitter. En annan stor trend är naturligtvis bruket att ta en massa selfies. Från att ha varit ett sätt att ta roliga bilder på genom att resolut vända på kameran finns det idag en hel arsenal med utrustning i form av sticks, usb-belysning och appar för bildbehandling att ta till. Små och stora julklappar att ge personer som lever för den perfekta selfien.

Presentkort och virtuella gåvor

Att ge bort ett presentkort är varken särskilt nytt eller innovativt i sig men idag finns det ett större utbud än någonsin att ge kul julklappar på. Du kan till exempel ge bort en streaming tjänst för musik eller film, eller varför inte ett presentkort till en spel- eller app-tjänst där mottagaren själv kan välja vad han eller hon vill ha? Om du vet att en kompis har snöat in sig totalt på Minecraft eller Halo finns det både fysiska och virtuella tillbehör som kommer att ge ett stort leende på dennes läppar. Allt du ger bort behöver inte synas, det kan vara en online tjänst som ger minst lika mycket glädje!

För träning och motion

Allt fler tränar hemma eller motionerar utomhus på egen hand och även här finns det kul julklappar som är annorlunda och moderna. Ett litet hemmagym bestående av en skivstång som kopplas till fötterna med långa gummiband ger ordentligt motstånd och en virtuell kurs med en PT är alltid peppande. Även här finns det fantastiskt bra appar att ge bort, liksom träningsarmband och -klockor som håller koll på framstegen och ger nya utmaningar. Andra effektiva träningstillbehör som samtidigt är lite nytänkande är:

  • Kettlebells som är rosa eller formade som döskallar
  • Hopprep med digitala räknare
  • Benledande hörlurar som låter lyssnaren höra vad som pågår omkring dem