Varje år utses årets julklapp och så var fallet även i år. Men den julklapp som blir utsedd passar oftast inte alla människor. Årets julklapp går till exempel förmodligen inte hem hos barn och äldre personer. Vad köper man då till dem istället?

5676781-presentforpackning

För några dagar sedan stod det klart att aktivitetsarmbandet blir årets julklapp 2014. Nyheten rapporterades bland annat på Dagens Nyheters hemsida. Armbandet utsågs precis som åren innan av Handelns utredningsinstitut. Accessoaren används bland annat till att mäta puls hos bäraren och även räkna antalet steg hen tar. Resultaten kan sedan enkelt laddas upp på nätet och delas med vänner på sociala medier. Vid valet tog man hänsyn till två rådande trender – hälsotrenden och uppkopplingstrenden.

Julklappstips till de lite äldre

Årets julklapp har visserligen sålt i väldigt många exemplar och försäljningen har gått spikrakt uppåt, men klappen passar kanske inte alla. Många äldre är förmodligen varken intresserade av att träna speciellt mycket eller att dela med sig av information via sociala medier. Ett tips som Metro ger till den som är ute efter en julklapp till något äldre personer, är att ge en Ipod till den som inte har en mobiltelefon och en Spotify-prenumeration till den som har. De flesta människor gillar ju trots allt att lyssna på musik. Ett annat tips till en äldre farbror, eller morfar och farfar, är en trevlig cigarr.

Böcker och spel till barnen

Några andra som kanske inte heller är jätteintresserade av att få ett aktivitetsarmband i julklapp är barnen. Ett bra tips på en julklapp åt ett barn är en bok. Med boken kan barnet få en liten paus från att sitta med mobiltelefonen eller surfplattan, samtidigt som hen blir bättre på att läsa. Läs mer. Något annat som kan få barnen att faktiskt interagera med varandra i verkliga livet, är ett sällskapsspel. Det finns ett väldigt stort utbud av olika sällskapsspel för barn.