Julborden närmar sig med storsteg – kanske har du redan varit på ett? Det var första advent i söndags och det brukar vanligtvis vara startskottet på mängder av olika julbord med släkt, vänner och jobb. Julbord är verkligen trevligt. Man äter gott, dricker gott och har sällskap av vänner. Det är en tillställning som många ser fram emot.

Det viktigaste julbordet är dock såklart på julafton. Och då är det värt att lägga liteextra tid på att ta fram ett julbord som alla tänker om, och gärna lite ”lyxigare”. Här kommer några saker att tänka på när du ska anordna maten och festen på julafton:

????????????????????????????????????????Tänk på dukningen. Om du har pengar är det väl värt att investera i gense bestick hos Matsilver.se. Dessa bestick är mycket bra och prisvärda för en julmiddag. Att du dessutom kan beställa de på nätet gör ju allting även mycket lättare. Överlag är det bra att handla på nätet inför julen, både julklappar och till julbordet. På nätet kan du även hitta inspiration till lite mer spännande rätter än bara det klassiska julbordet. I en nyhet här hittar du även tips på årets julbord 2014. Det är Livsmedelsföretagen som dukade upp årets julbord idag, och någonting som är oväntat men kul – är att julbordet är klätt i gult och blått. Dessutom följer ekotrenden med på julbordet och att servera ekologiskt bröd, fikon, glögg med mera är någonting som kommer vara mycket uppskattat. Komplettera även detta med vegobullar och ärtbiff för att även välkomna vegetarianerna till julbordet. Använd gärna också någonting från naturen för att boka ditt julbord. I en artikel här har man skrivit om naturens hjälp vid dukning för fest och den kommer med många bra råd.

Ett sista tips: Glöm inte att julen faktiskt är barnens högtid. Om ni har barn vid julbordet, tänk på att inte dricka för mycket alkohol. Det kan förstöra många barns julafton (läs mer om ämnet).