Ska du åka bil till annan ort för att fira jul i år? Tänk på att ha god tid på dig i trafiken, att alla barn sitter korrekt bältade och att du har säkrat all last i form av julklappar och vinterutrustning samt att du har däck som håller en god kvalitet. Anpassa dessutom farten efter rådande förhållanden, väglag och trafik.

Amazing funny retro car with christmas tree and gift boxes on the roof in the cute city at night. Unusual christmas illustrationAtt fira jul är i sig ganska stressigt men att åka iväg för att fira jul kan vara ännu stressigare. Se till att ni har en bil som har gott om plats för hela familjen och all er packning. Subaru har bra bilar som passar perfekt för familjer och vinterväglag, och surfar du in hos https://bilweb.se/sok/subaru hittar du snart den perfekta familjejulklappen. Subaru tar hand om dig i vinter och ger dig körglädje i alla väder och på alla underlag.

Packa säkert

För att bilfärden ska bli så säker som möjligt för alla gäller det att packa rätt. Tänk på att lägga den tyngsta lasten underst och i mitten samt att du inte lägger någonting på hatthyllor och ovanför nackstöd eftersom det kan flyga runt i bilen om du måste panikbromsa. Använd lastnät eller lastgaller till kombin för att säkra lasten ytterligare.

Kör försiktigt

Att ge sig ut i vinterväglag med alla andra som ska iväg och fira jul kan vara svettigt, då just julhelgen och midsommarhelgen är väldigt olycksdrabbade. Här kommer lite tips för hur du kör i vinterväglag på ett säkert sätt. Börja med att ha god tid på dig att nå destinationen och se till att du har bra däck med rätt lufttryck. Det är jobbigt att koncentrera sig länge, så är väglaget eller vädret besvärligt se till att ta pauser. Tänk också på att köra ”försiktigt” även innebär att det ska vara ro att köra bil. Lite tips för att hålla barnen lugna kan inte skada. Lek lite sånglekar, gör ett bilbingo om bilar ni passerar eller möter och se till att plattorna är laddade med någon bra film.

God Jul!