Det är bara fyra veckor kvar till julafton – och mycket trevligt är det som händer nu när nedräkningen har påbörjats. Någonting som de flesta går på när julen närmar sig är en julfest eller ett julbord med jobbet. Detta är någonting som de flesta se väldigt mycket fram emot eftersom det innebär att kollegorna får lära känna varandra bättre och faktiskt ha kul ihop utan att behöva tänka på arbete eller dylikt.

När man ska bjud in till företagets julbord är det viktigt att man lyfter fram den på absolut bästa sätt för att öka peppen hos de anställda. Bäst är det att skicka ut fina mail, sätta upp ”affischer” på kontoret och välja ett riktigt bra ställe att ha julbordet på. Det är även en kul detalj om man ser till att göra ”reklam” för festen, någonting som är mycket lättare än vad man kan tro. Se bara till att välja ett bra bolag som gör era flyers, exempelvis hos bandbutiken.se, annars kanske det blir som för Filadelfiakyrkan som tidigare i år bjöd till en lite väl intim julfest. Deras typsnitt på deras reklam gjorde att de såg ut som de skrev ”Jul i Fittan”, men de ville självklart skriva ”Jul i Fillan”, som är ett populärt smeknamn på kyrkan (mer om detta här).företag tummen upp

Att gå på julfest och julbord innebär vanligtvis god mat, kvalitetstid med kollegorna och så klart en hel del alkohol. Och det är som sagt många som ser fram emot detta. Det är dock viktigt att i ”peppen” även lyfta att det självklart är okej att inte dricka alkohol. Det är nämligen så att det är ett väldigt högt alkoholtryck i december, och åtta av tio svenskar tror traditioner kopplade till alkohol får människor att dricka mer än planerat (källa). Därav kan det också vara ett bra initiativ för företagets julbord att erbjuda alkoholfria alternativ samt uppmana till att inte dricka för mycket.

Glöm inte heller att även om det är en fest, är det med företaget. Du måste uppföra dig ordentligt med andra ord. Varför inte kika in denna artikel om vet t och etikett på firmans julfest?